Reviews High10 Training & Coaching

‘Reacties van deelnemers over de ervaringen, aanpak en resultaten van High10 training en coaching’

Reviews High10 training en coaching

Reacties uit de praktijk over de ervaringen, aanpak en resultaten van High10 training en coaching.

Een deelnemer met een eetstoornis schreef ons het volgende:

Al mijn hele leven ben ik gek op dieren. Vroeger vond ik het heerlijk om naar de kinderboerderij te gaan en geitjes te aaien. Maar ook al mijn hele leven heb ik me niet goed genoeg gevoeld.

Niet mooi genoeg, niet leuk genoeg, gewoon niet genoeg. Ik voel(de) me minderwaardig en er niet toe doen. Ik leefde in mijn eigen veilige cocon, waar ik niemand binnen liet. Tot ik deze drie harige vriendjes leerde kennen. Vanaf dag één was er een band. En de tweede keer dat ze me zagen kwamen ze enthousiast op me afrennen, terwijl ze me nog niet eens écht kenden.

Een band met een dier voelt voor mij heel bijzonder. Het dier oordeelt niet. Ze hebben mij met een slangetje in mijn neus in een rolstoel gezien. En ze accepteren mij. Dit voelt voor mij anders dan bij mensen.

Deze band is zelfs zo uniek dat toen ik vorige week bijna had besloten om mijn leven op het spel te zetten, ik dacht aan hen. Ik kon ze niet achterlaten. Ze betekenen teveel voor mij, omdat ze mij altijd accepteren. En daarvoor wil ik team High10 heel erg bedanken.

Jongetje van 12 jaar met ASS

Onze zoon Dylan, een jongetje van 12 jaar met ASS, kwam thuis te zitten van school, sport, eigenlijk van alles. Durfde niks meer te ondernemen en zat de hele dag stil in een hoekje van de bank onder een dekentje. Zo naar om te zien.

Toen kwam hij Nicolette tegen terwijl hij bij dagbesteding was en nodigde zij hem uit om te komen kijken bij High10. Ondanks dat hij het allemaal heel spannend vond ging hij er heen, en wat was hij gelukkig toen we hem later weer ophaalde. Hij telde de dagen af voordat hij weer mocht komen. En dat doet hij nu nog steeds.

We zien dat het hem onwijs goed helpt. Hij heeft veel meer zelfvertrouwen, durft zijn problemen en gedachten bespreekbaar te maken en voelt zich gelukkiger.

Iedere week gaat hij er met veel zin heen, en vind altijd dat we hem te snel weer komen ophalen. Na lang treuzelen veel honden knuffels gaat hij uiteindelijk met papa of mama mee naar huis, met de belofte dat hij er volgende week weer is.

Meisje van 16 jaar met complexe problematiek

Goede hulp vinden voor je kind is al een hele opgave opzich, maar als je kind niet in de gevraagde setting van de ggz past is het al helemaal een opgave. Praten, vragen beantwoorden en naar jezelf kijken is nou net iets want niet past bij ons kind. Heel frustrerend als je steeds weer met je rug tegen de muur staat en je, je kind ziet struggelen en langzaam achteruit ziet gaan.

Bij toeval kwamen wij in contact met Nicolette met haar honden en het werd al heel snel duidelijk dat dit onze dochter weleens zou kunnen gaan helpen. En niets bleek minder waar! Door de inzet van de honden en de proffesionele inzet van Nicolette en Marsha zien we ons kind weer open bloeien, dingen leren en vooral ook weer plezier hebben. Deze setting is precies wat ze nodig heeft.

De honden geven haar de liefde, rust en plezier en zonder het gevoel te hebben iets te moeten wordt ze gecoacht en leert ze vaardigheden. En ook wij worden goed begeleid, want als ouder kan je in sommige situaties wel wat hulp gebruiken.

Het is dan ook niet uit te drukken hoe blij wij zijn met Nicolette, Marsha en de honden. Waren er maar meer zoals zij, want elk kind verdiend passende hulp!

Deelnemer van 13 jaar met lichamelijk letsel na ongeluk

Na een traject bij reguliere hulpverlening bleek het niet aan te sluiten bij de behoefte van onze zoon. Via via hoorden we van high 10. Inmiddels komt hij een aantal maanden naar high 10 en gaat met veel plezier naar de hondentraining en al gauw ontstond er een mooie vertrouwensband tussen hem Nicolette en Marsha en de honden.

Onze zoon voelt zich er veilig en we merkten al snel dat hij grote stappen zet in zelfvertrouwen en minder angsten heeft. Hij leert om te gaan met gevoelens en emoties, die hij ook ziet in de omgang met de honden. Golden Retriever Skyler is z’n favoriet en ook Timo, Mika en Temmie vind hij erg leuk om te trainen.

De training slaat enorm goed aan bij onze zoon, omdat hij zoveel leert over zichzelf door het trainen van de honden zonder “moeilijk “ gepraat aan een tafel tegenover elkaar, maar juist door bezig te zijn en afleiding van de honden leert hij enorm veel en kan hij het vertalen naar zichzelf! De kleinschalige groepjes en individuele aandacht past hem goed waardoor hij zich enorm ontwikkeld.
Bedankt Nicolette en Marsha!

Jongen van 11 met autisme en depressieve gevoelens

Onze zoon is enige jaren geleden gediagnosticeerd op een autisme spectrumstoornis met depressieve episodes. Vanwege zijn stoornis liep hij binnen de reguliere hulpverlening tegen allerlei problemen aan. Verder werd er op het vlak van zijn spectrumstoornis niets aangeboden. Toch op zoek naar hulp wat wel zou aanslaan kwamen we via via uit bij High10. Na een eerste kennismaking was onze zoon heel enthousiast.

Waar hij in het ‘normale’ leven moeite heeft om zich in te voegen en snel overprikkeld raakt, geeft het trainen met honden hem zelfvertrouwen en plezier. Hij leert ruimte in te nemen, te communiceren en oefent in sociaal gedrag met de medecursisten. Dit heeft een zeer positieve invloed op zijn weerbaarheid en zelfvertrouwen.

Al met al zijn wij als ouders heel blij met deze unieke training voor onze zoon. Door High10 heeft hij de laatste tijd een steile leercurve doorgemaakt op het gebied van weerbaarheid en sociaal gedrag, waardoor hij een stuk blijer in het leven staat.

Meer weten over onze High10 trainingen?

Neem contact met ons op voor meer informatie

menu
Trainingsaanbod
Contact

Adres
Oude 's Gravendijckseweg 2a
2222 AA Katwijk (Zuid-Holland)

Telefoon
06 515 124 03

Samenwerking met:
Volg ons ook via