Team High10

‘High10 bestaat uit Nicolette Houwer
en de honden Mika, Timo en Skyler’

Team High10

Mijn naam is Nicolette Houwer, oprichter en eigenaar van High10 training en coaching.
High10 bestaat uit Nicolette Houwer en de honden Mika, Timo en Skyler.

High10 bestaat uit Nicolette Houwer en de honden Mika, Timo en Skyler.

Team High10 training en coaching

Na in diverse functies werkzaam te zijn geweest bij de koninklijke Marine en daarna als hoofd logistiek in Diergaarde Blijdorp, besloot ik mij in 2008 om te scholen tot Sociaal Pedagogisch Hulpverlener.

Directe aanleiding was de ontsnapping van gorilla Bokito. Destijds een zeer aangrijpend moment voor alle betrokkenen. Ik zat in het nazorg team. Ouders en kinderen die betrokken waren geweest werden uitgenodigd in Blijdorp als onderdeel van hun verwerking.

Wat was ik dankbaar dat ik daar een steentje aan mocht bijdragen en wat was het mooi om te zien dat ouders en kinderen aan het einde van de dag weer een stukje geruster naar huis gingen. Vanaf dat moment wist ik het. Ik ga de hulpverlening in.

Vervolgens heb ik gewerkt met drop-outs van scholen, als schoolmaatschappelijk werker in het Voortgezet Onderwijs, in een Justitiële Jeugd Instelling en de laatste jaren als gezinsspecialist in het basisonderwijs. Ik heb me gespecialiseerd in het onderwerp trauma.

Hoe is High10 ontstaan?

Op een gegeven moment kwam er na lange afwezigheid weer een hond in huis. Mika, een kooiker reu. Een jaar later kwam Timo, ook een kooiker. Beide honden bleken dag en  nacht met elkaar te verschillen.

Waar Mika opgroeide als rustige, gehoorzame stabiele hond waarmee ik al snel kon lezen en schrijven was Timo vanaf dag 1 een grote boef. Ik ging me verdiepen in de hondentaal en ik begon steeds meer van hun gedrag te begrijpen. We werden een team met elkaar.

Ondertussen werkte ik als hulpverlener in het onderwijs en begon ik steeds meer na te denken over het inzetten van mijn honden. Er is niet voor ieder kind een oplossing in de vorm van op hen afgestemd onderwijs, therapie of training die hen kan helpen zich beter in onze maatschappij te handhaven. Wanneer er wel therapie of hulp wordt geboden en dit vooral ‘verbale’ ondersteuning is, levert dit bij sommige jongeren onvoldoende resultaat op.

Ik ging me oriënteren op het gebied van dierbegeleiding binnen de zorg, welzijn en onderwijs. Volgde opleidingen en cursussen en kwam in de wereld terecht van de hulpverlening met honden.

In 2017 is High10 opgericht en inmiddels is ons team versterkt door Skyler een prachtige Golden Retriever reu. Zo kan er voor iedere deelnemer een goede match worden gezocht. Onze honden zijn gekeurd en inzetbaar als psychosociaal hulphond.

Mika (Kooiker reu)

Mika is een rustige stabiele hond. Hij is in het begin wat terughoudend en houdt er niet direct van om geaaid te worden. Maar wanneer hij je eenmaal kent komt hij zijn aaitjes vanzelf bij je halen. Mika is een echte ‘pleaser’ en houdt er van om samen te werken en opdrachtjes voor je te doen.

Timo( Kooiker reu)

Timo is onze ‘cadeautjes’ brenger. Met zijn onbevangenheid en enthousiasme heeft hij al vele harten doen smelten. Hij heeft een dynamisch karakter en laat heel veel ‘hondentaal’ zien. Daarom zetten wij hem vaak in als spiegel.

Skyler (Golden Retriever reu)

Skyler is onze jongste aanwinst. Het is een echte allemansvriend en vindt het heerlijk om geknuffeld te worden. Hij kan soms eigenwijs zijn maar dat is juist mooi om als uitdaging voor de kinderen te gebruiken. Skyler heeft een zacht en lief karakter. Een echte aanwinst voor ons team.

Samenwerking met Redsaam

Marsha van Weerdenburg is een ervaren maatschappelijk werker die zich heeft gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met PTSS gerelateerde klachten. Zij heeft haar eigen onderneming Redsaam.

Vanuit onze samenwerking bieden we groepstrainingen aan vanuit onze eigen locatie in Katwijk of elders in het land. We zijn betrokken bij de gedupeerden van de toeslagenaffaire en verzorgen daar voor ouders en hun kinderen mooie trainingen.

Werkervaring:

 • Kort Verband Vrijwilliger Koninklijke Marine
 • Hoofd Logistiek Diergaarde Blijdorp
 • Pedagogisch Medewerker van kinderen met gedragsproblematiek
 • Schoolmaatschappelijk werker/ Gezinsspecialist VO en BO
 • Topdog Honden SOVA trajecten
 • Begeleiding kinderen/jongeren met inzet van honden

Opleidingen:

 • Sociaal Pedagogisch Hulpverlening
 • Gecertificeerd trainer Rots en Water en Kiezel en Druppel
 • Trainer Sociale Vaardigheden
 • Gecertificeerd trainer Omgaan met Pesten
 • Cursus Dierbegeleider
 • Cursus Stress, angst en hondenfobie
 • Trainer VIDA
 • Trainer Topdog Honden SOVA training
 • Training 7 Roses
 • Opleiding Introductie psychotrauma
 • Cursus Een taal erbij
 • SKJ geregistreerd
 • Gecertificeerd Psychosociaal hulphonden

Meer weten over onze High10 trainingen?

Neem contact met ons op voor meer informatie

menu
Trainingsaanbod
Contact

Adres
Oude 's Gravendijckseweg 2a
2222 AA Katwijk (Zuid-Holland)

Telefoon
06 515 124 03

Samenwerking met:
Volg ons ook via