• high10-slide02
  • high10-slide01
  • high10-slide03

Team High10

High10 bestaat uit Nicolette Houwer en de honden Mika en Timo. 

high10 teamfotoMijn naam is Nicolette Houwer, oprichter en eigenaar van High10. 

Tien jaar geleden werkte ik als Hoofd Logistiek in Diergaarde Blijdorp toen de ontsnapping van gorilla Bokito plaatsvond. Destijds een zeer aangrijpend moment voor alle betrokkenen. Ik zat in het nazorg team. Ouders en kinderen die betrokken waren geweest werden uitgenodigd in Blijdorp als onderdeel van hun verwerking. Wat was ik dankbaar dat ik daar een steentje aan mocht bijdragen en wat was het mooi om te zien dat ouders en kinderen aan het einde van de dag weer een stukje geruster naar huis gingen. Vanaf dat moment wist ik het. Ik ga de hulpverlening in.

De afgelopen tien jaar heb ik vervolgens gewerkt met drop-outs van scholen, als schoolmaatschappelijk werker in het Voortgezet Onderwijs, in een Justitiële Jeugd Instelling en de laatste jaren als gezinsspecialist in het basisonderwijs. Wanneer een kind niet lekker in zijn vel zit komt het ook niet goed tot ontwikkeling. Doordat het kind in contact komt met de hond en daarmee aan de slag gaat ervaart het weer plezier en doet het succeservaringen op. Daarna kan verder worden gebouwd aan het vertrouwen, weerbaarheid, vaardigheden en verwerking.

Hoe is High10 ontstaan?

Twee jaar geleden kwam er na lange afwezigheid weer een hond in huis. Mika, een kooiker reu. Een jaar later kwam Timo, ook een kooiker. Beide honden bleken dag en een nacht met elkaar te verschillen. Waar Mika opgroeide als rustige, gehoorzame stabiele hond waarmee ik al snel kon lezen en schrijven was Timo vanaf dag 1 een grote boef. Ik ging me verdiepen in de hondentaal en ik begon steeds meer van hun gedrag te begrijpen. We werden een team met elkaar.

Ondertussen werkte ik als hulpverlener in het onderwijs en begon ik steeds meer na te denken over het inzetten van mijn honden. Met name daar waar iets anders nodig is dan de  reguliere hulpverlening kan bieden. Ik ging me oriënteren op het gebied van dierbegeleiding binnen de zorg, volgde cursussen en workshops en kwam langzaam in de wereld terecht van de hondencoaches en ik besloot dat pad op te gaan.

Ik ben begonnen om bij Pets4Care de cursus dierbegeleiding te volgen. Daarna volgden nog een aantal cursussen en ben ik inmiddels ook gediplomeerd door Mens&Hond Concultancy om de Topdog Honden SOVA Training uit te voeren.

Mika en Timo zijn beiden gekeurd met een score van bovengemiddeld gehoorzaam en breed inzetbaar als Psychosociaal hulphond.

Daarnaast heb ik ook veel affiniteit met het onderwerp pesten en hoe hier mee om te gaan. Ik ben gecertificeerd trainer Omgaan met Pesten en aangesloten bij de Vereniging van trainers Omgaan met Pesten.

Wat een mooie match zou dat zijn. Het weerbaar maken van jongeren met inzet van de hond. Een nieuw idee was geboren en het ontstaan van High10 een feit.

 

mika en timoMika (kooiker reu)

Mika is een bescheiden en sociale hond die wat afwachtend in het leven staat. Tot de bal tevoorschijn komt. Dan transformeert hij in een enthousiaste actieve speelse hond met een zeer alerte blik in zijn ogen. Met de bal spelen en frisbeeën is wat hij het liefste doet.

Mika is zeer lief voor kinderen. Een jonge hond met een oude ziel. Met zijn zachte blik weet hij mensen snel op hun gemak te stellen.

Timo (kooiker reu)

Timo is een enthousiaste jonge hond. Door Timo heb ik veel van de hondentaal geleerd. Een zeer actieve sociale hond met een pittig karakter. Ondeugend, blij en altijd in voor een dolletje. Maar ook een hond die graag bij je komt knuffelen en houdt van de nabijheid van mensen. Timo is gek op eten en daar doet hij werkelijk alles voor. Wanneer hij geen zin meer in iets heeft geeft hij dat duidelijk aan. Timo is een echte uitdaging voor wie met hem wil werken.

 

 

WERKERVARING:

  

Kort Verband Vrijwilliger Koninklijke Marine

Hoofd Logistiek Diergaarde Blijdorp

Pedagogisch Medewerker van kinderen met gedragsproblematiek

Schoolmaatschappelijk werker/ Gezinsspecialist VO en BO

Topdog Honden SOVA trajecten

 

Opleidingen:

Sociaal Pedagogisch Hulpverlening

Gecertificeerd trainer Rots en Water en Kiezel en Druppel

Trainer Sociale Vaardigheden

Gecertificeerd trainer Omgaan met Pesten

Cursus Dierbegeleider

Cursus Stress, angst en hondenfobie

Trainer VIDA 

Trainer Topdog Honden SOVA training

Training 7 Roses

Opleiding Introductie psychotrauma

 

SKJ geregistreerd

Gecertificeerd Psychosociaal hulphonden

 

Interesse in Training of Coaching?

Neem contact op via T 06 515 124 03 of stuur een bericht via het contactformulier.